Modules

 • 10 Hoofdstukken

  Aanbevelingen meerderjarigenbewind 2017

  In deze 2 uur en 15 minuten durende cursus krijg je inzicht in de aanbevelingen van het LOVCK&T (Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton & Toezicht). Zij hebben aanbevelingen gedaan aan kantonrechters belast met de behandeling van bewindszaken. De cursus is opgebouwd uit 10 hoofdstukken waarbij elk hoofdstuk is voorzien van een eigen examen. Elk examen dient met meer dan 60% goed te worden beantwoord om door te mogen gaan naar het volgende hoofdstuk.

 • 6 Hoofdstukken

  Aanvullende aanbevelingen curatele

  In deze 36 minuten durende cursus krijg je inzicht in de aanbevelingen van het LOVCK&T (Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton & Toezicht). Zij hebben aanbevelingen gedaan aan kantonrechters belast met de behandeling van curatelezaken. Deze training is opgebouwd uit 6 hoofdstukken.

 • 4 Hoofdstukken

  Accountantsprotocol Besluit Kwaliteitseisen CBM 2019

  In deze 1,5 uur durende cursus krijg je inzicht in het Accountantsprotocol Besluit kwaliteitseisen CBM van 2019. Deze cursus is opgebouwd uit 4 hoofdstukken met 12 paragrafen.

 • 4 Hoofdstukken

  Accountantsprotocol Besluit Kwaliteitseisen CBM 2021

  In deze 1,5 uur durende cursus krijg je inzicht in het Accountantsprotocol Besluit kwaliteitseisen CBM van 2021. Deze cursus is opgebouwd uit 4 hoofdstukken met 18 paragrafen.

 • 4 Hoofdstukken

  Accountantsprotocol Besluit Kwaliteitseisen CBM 2022

  In deze 1,5 uur durende cursus krijg je inzicht in het Accountantsprotocol Besluit kwaliteitseisen CBM van 2022. Deze cursus is opgebouwd uit 4 hoofdstukken met 18 paragrafen.

 • 3 Hoofdstukken

  Adviesrecht gemeenten bij problematische schulden

  In deze 15 minuten durende cursus krijg je een basisinzicht in het adviesrecht. Deze cursus is opgebouwd uit 3 hoofdstukken.

 • 8 Hoofdstukken

  Algemene Verordening Gegevensbescherming

  In deze 60 minuten durende cursus krijg je inzicht in de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze cursus is opgebouwd uit 8 hoofdstukken.

 • 2 Hoofdstukken

  AVG en persoonsgegevens – Basisbeginselen

  In deze 15 minuten durende cursus krijg je inzicht in de AVG en het verwerken van persoonsgegevens. Deze cursus is opgebouwd uit 2 hoofdstukken.

 • 3 Hoofdstukken

  Basiscursus Bewindvoering 1/3

  In deze 75 minuten durende cursus leer je de basis van bewindvoering en wordt er ingegaan op de theorie, het beroep en het werkproces. Zodat jij als (beginnend) bewindvoerder weet wat je moet kennen en kunnen.

 • 4 Hoofdstukken

  Basiscursus Bewindvoering 2/3

  In deze 90 minuten durende cursus gaan we verder met de basiscursus bewindvoering. In dit tweede deel vervolgen we de theorie waar we in deel 1 mee geëindigd zijn. Zodat jij als (beginnend) bewindvoerder weet wat je moet kennen en kunnen.

 • 7 Hoofdstukken

  Basiscursus Bewindvoering 3/3

  In deze 95 minuten durende cursus sluiten we de Basiscursus bewindvoering af. In de eerste twee delen hebben we het beroep bewindvoerder en de theorie behandeld, zodat jij als (beginnend) bewindvoerder weet wat je moet kennen en kunnen. In dit laatste deel gaan we in op het werkproces zodat je hier ook praktisch mee aan de slag kunt.

 • 7 Hoofdstukken

  Beschermingsbewind tijdens schuldhulpverlening

  In deze 23 minuten durende cursus ga je je verdiepen in de rol van de beschermingsbewindvoerder tijdens de schuldhulpverlening (MSNP en WSNP). Deze cursus is opgebouwd uit 7 hoofdstukken.

 • 7 Hoofdstukken

  Besluiten van overheidsinstanties

  In deze ruim 1 uur durende cursus krijg je inzicht in de werking van het bestuursrecht en welke stappen jij kunt ondernemen tegen deze besluiten. Deze cursus is opgebouwd uit 7 hoofdstukken met 21 paragrafen.

 • 1 Hoofdstuk

  De lichte vereffening

  In deze e-learning module leer je hoe de vereffening van de nalatenschap als bewindvoerder namens de erfgenaam in zijn werk gaat en wordt er uitleg gegeven hoe er een geordende afwikkeling plaatsvindt ten behoeve van de gezamenlijke schuldeisers. Deze videocursus is opgebouwd uit 1 hoofdstuk met een video.

 • 5 Hoofdstukken

  Digitaal ondertekenen

  In deze 20 minuten durende cursus leer je het juridische kader achter het digitaal ondertekenen van documenten. De cursus is opgebouwd uit 5 hoofdstukken met 12 paragrafen.

 • 6 Hoofdstukken

  Het strafproces, wat moet je weten?

  In deze 75 minuten durende cursus leer je wat je als professional kunt doen als je te krijgt met mensen die slachtoffer zijn geworden van een strafbaar feit of een andere ingrijpende gebeurtenis die mogelijk kan leiden tot en strafproces. In de loop van een strafproces komt er veel op slachtoffers af. Aan papier- en regelwerk, maar ook aan spannende, confronterende momenten. Dan is het voor u als professional goed te weten hoe het strafproces eruitziet en hoe u in elke fase kunt ondersteunen. Al is het maar door uit te leggen hoe het strafproces verloopt en welke opties er zijn. Daarmee kunt u stress wegnemen. Deze verdiepende module geeft u de informatie die u nodig heeft. Deze training is opgebouwd uit 6 hoofdstukken en een examen met 10 vragen.

 • 8 Hoofdstukken

  Identificatiebewijs controle door bewindvoerders

  In deze 25 minuten durende training krijg je inzicht in de echtheid en privacy waarborging van identificatiebewijzen. Deze training bestaat uit 8 hoofdstukken.

 • 1 Hoofdstuk

  Is de onderbewindgestelde erfgenaam?

  In deze 45 minuten durende videocursus leer je in hoeverre de onderbewindgestelde erfgenaam is én welke rol de beschermingsbewindvoerder hierin heeft. Deze videocursus is opgebouwd uit 1 hoofdstuk met een video.

 • 12 Hoofdstukken

  Omgaan met de persoonsgegevens van cliënten

  In deze 60 minuten durende cursus nemen wij je stap voor stap mee in het verstandig omgaan met de persoonsgegevens van je cliënten. Deze cursus is opgebouwd uit 12 hoofdstukken met 22 paragrafen.

 • 1 Hoofdstuk

  Opvragen van gegevens door gemeenten bij beschermingsbewind

  In deze 19 minuten durende cursus krijg je juridische kennis mee in hoeverre gemeenten gegevens mogen opvragen. Deze module is opgebouwd uit 1 hoofdstuk met 5 paragrafen en wordt afgesloten met een examen met 5 vragen.