E-learning: Beslag en beslagvrije voet

Deze 30 minuten durende e-learning richt zich op de wettelijke aspecten van beslag en de beslagvrije voet, en hoe je deze kennis kunt toepassen in de praktijk. In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod. We beginnen bij de basis. Wat is beslag en wat is er nodig om beslag te kunnen leggen? Waarop kan het beslag gelegd worden en waarop kan er geen beslag gelegd worden? Vervolgens kijken we naar de procedure van beslag en zijn er grenzen aan het leggen van beslag? Daarna kijken we naar de beslagvrije voet. We behandelen hoe deze tot stand komt, de duur en de wijziging en de hoogte daarvan. Als laatste kijken we naar de berekening van de beslagvrije voet.

Voor bewindvoerders en andere professionals in de financiële hulpverlening

Deze cursus is bedoeld voor professionals die werken met mensen met schulden, zoals bewindvoerders, budgetbeheerders en mentoren. In de cursus leer je alles over de wettelijke aspecten van beslag en de beslagvrije voet, en hoe je deze kennis kunt toepassen in de praktijk.

Wat leert je in deze cursus?

  • De basisprincipes van beslag: wat is het, wanneer kan je het leggen en op wat mag er wel en niet beslag gelegd worden?
  • De procedure van beslag: hoe leg je beslag en wat zijn de wettelijke stappen die je moet volgen?
  • De grenzen aan beslag: wanneer mag er geen beslag gelegd worden en wat zijn de uitzonderingen?
  • De beslagvrije voet: wat is het, hoe wordt het berekend en wat zijn de regels rondom de hoogte, duur en wijziging?
  • De berekening van de beslagvrije voet: leer stap voor stap hoe je de beslagvrije voet voor jouw cliënt kunt berekenen.

Doelgroep:

Deze cursus is speciaal ontworpen voor bewindvoerders, schuldhulpverleners en andere professionals die betrokken zijn bij het begeleiden van mensen met schulden. De cursus is relevant voor zowel beginnende als ervaren professionals die hun kennis en vaardigheden op het gebied van schuldenoplossing willen verdiepen.

Programma

Hoofdstuk 1: E-learning: Beslag en beslagvrije voet

Resultaat

Je krijgt na afloop van de cursus een examen met 6 vragen. Indien het examen succesvol is afgerond, dan ontvangt de deelnemer het certificaat “E-learning: Beslag en beslagvrije voet” als bewijs van deelname. Het certificaat toont aan dat je succesvol 0.50 studie-uur aan scholing hebt gedaan.

Heb je deze cursus afgerond? Probeer dan ook eens de training “E-learing: Schulden oplossen” of bekijk alle beschikbare modules.

Over de trainer

+10 ingeschreven
Inschrijven

Module Bevat

  • 1 Hoofdstuk
  • 1 Quiz
  • Module Certificaat