Modules

 • 10 Hoofdstukken

  Aanbevelingen meerderjarigenbewind 2017

  In deze 2 uur en 15 minuten durende cursus krijg je inzicht in de aanbevelingen van het LOVCK&T (Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton & Toezicht). Zij hebben aanbevelingen gedaan aan kantonrechters belast met de behandeling van bewindszaken. De cursus is opgebouwd uit 10 hoofdstukken waarbij elk hoofdstuk is voorzien van een eigen examen. Elk examen dient met meer dan 60% goed te worden beantwoord om door te mogen gaan naar het volgende hoofdstuk.

 • 6 Hoofdstukken

  Aanvullende aanbevelingen curatele

  In deze 36 minuten durende cursus krijg je inzicht in de aanbevelingen van het LOVCK&T (Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton & Toezicht). Zij hebben aanbevelingen gedaan aan kantonrechters belast met de behandeling van curatelezaken. Deze training is opgebouwd uit 6 hoofdstukken.

 • 4 Hoofdstukken

  Accountantsprotocol Besluit Kwaliteitseisen CBM 2019

  In deze 1,5 uur durende cursus krijg je inzicht in het Accountantsprotocol Besluit kwaliteitseisen CBM van 2019. Deze cursus is opgebouwd uit 4 hoofdstukken met 12 paragrafen.

 • 4 Hoofdstukken

  Accountantsprotocol Besluit Kwaliteitseisen CBM 2021

  In deze 1,5 uur durende cursus krijg je inzicht in het Accountantsprotocol Besluit kwaliteitseisen CBM van 2021. Deze cursus is opgebouwd uit 4 hoofdstukken met 18 paragrafen.

 • 4 Hoofdstukken

  Accountantsprotocol Besluit Kwaliteitseisen CBM 2022

  In deze 1,5 uur durende cursus krijg je inzicht in het Accountantsprotocol Besluit kwaliteitseisen CBM van 2022. Deze cursus is opgebouwd uit 4 hoofdstukken met 18 paragrafen.

 • 3 Hoofdstukken

  Adviesrecht gemeenten bij problematische schulden

  In deze 15 minuten durende cursus krijg je een basisinzicht in het adviesrecht. Deze cursus is opgebouwd uit 3 hoofdstukken.

 • 8 Hoofdstukken

  Algemene Verordening Gegevensbescherming

  In deze 60 minuten durende cursus krijg je inzicht in de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze cursus is opgebouwd uit 8 hoofdstukken.

 • 7 Hoofdstukken

  Armoede beter begrijpen

  In deze 75 minuten durende training leer je hoe je mensen ondersteunt die niet rond kunnen komen. Maar hoe doe je dat? Veel professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen worstelen met deze vraag. Jij ook? Deze training is speciaal voor jou. In deze training vind je achtergrondinformatie, kennis en tips over hoe je mensen met financiële problemen nog beter kunt ondersteunen en waarmee je armoede beter leert begrijpen.

 • 2 Hoofdstukken

  AVG en persoonsgegevens – Basisbeginselen

  In deze 15 minuten durende cursus krijg je inzicht in de AVG en het verwerken van persoonsgegevens. Deze cursus is opgebouwd uit 2 hoofdstukken.

 • 3 Hoofdstukken

  Basiscursus Bewindvoering 1/3

  In deze 75 minuten durende cursus leer je de basis van bewindvoering en wordt er ingegaan op de theorie, het beroep en het werkproces. Zodat jij als (beginnend) bewindvoerder weet wat je moet kennen en kunnen.

 • 4 Hoofdstukken

  Basiscursus Bewindvoering 2/3

  In deze 90 minuten durende cursus gaan we verder met de basiscursus bewindvoering. In dit tweede deel vervolgen we de theorie waar we in deel 1 mee geëindigd zijn. Zodat jij als (beginnend) bewindvoerder weet wat je moet kennen en kunnen.

 • 7 Hoofdstukken

  Basiscursus Bewindvoering 3/3

  In deze 95 minuten durende cursus sluiten we de Basiscursus bewindvoering af. In de eerste twee delen hebben we het beroep bewindvoerder en de theorie behandeld, zodat jij als (beginnend) bewindvoerder weet wat je moet kennen en kunnen. In dit laatste deel gaan we in op het werkproces zodat je hier ook praktisch mee aan de slag kunt.

 • 1 Hoofdstuk

  Bedrijfshulpverlening – Basisbeginselen

  In deze 40 minuten durende cursus krijg je de basisbeginselen van de bedrijfshulpverlening. Deze cursus is opgebouwd uit 1 hoofdstuk met 10 paragrafen.

 • 6 Hoofdstukken

  Beoordeling medewerkers van bewindvoerderskantoren

  In deze 45 minuten durende training leer je het praktische karakter achter het moderne beoordelen. Deze training is opgebouwd uit 5 hoofdstukken met 19 paragrafen.

 • 7 Hoofdstukken

  Beschermingsbewind tijdens schuldhulpverlening 2021

  In deze 23 minuten durende cursus ga je je verdiepen in de rol van de beschermingsbewindvoerder tijdens de schuldhulpverlening (MSNP en WSNP). Deze cursus is opgebouwd uit 7 hoofdstukken.

 • 7 Hoofdstukken

  Besluiten van overheidsinstanties

  In deze ruim 1 uur durende cursus krijg je inzicht in de werking van het bestuursrecht en welke stappen jij kunt ondernemen tegen deze besluiten. Deze cursus is opgebouwd uit 7 hoofdstukken met 21 paragrafen.

 • 2 Hoofdstukken

  Blijf Cyber-Fit op het werk en thuis

  In deze 45 minuten durende cursus krijg je informatie over cyberbeveiliging en inzicht in de bescherming van jouw computer en je gedrag op internet en social media. Deze cursus is opgebouwd uit 2 hoofdstukken met 9 paragrafen.

 • 6 Hoofdstukken

  Commitment vanaf de intake

  In deze 90 minuten durende e-learning ga je aan de slag met het ontwikkelen van inzichten en vaardigheden om bij cliënten commitment te realiseren. Hierdoor verloopt het contact vanaf de intake goed en is er sprake van een gedeelde verantwoordelijkheid, goed voor cliënt én bewindvoerder! De training bestaat uit 5 hoofdstukken, inzichtvragen en een examen. De training is bedoeld voor bewindvoerders die meer willen weten en leren over het creëren van commitment bij cliënten, zodat het bewind vanaf het begin af aan soepel verloopt.

 • 1 Hoofdstuk

  De lichte vereffening

  In deze e-learning module leer je hoe de vereffening van de nalatenschap als bewindvoerder namens de erfgenaam in zijn werk gaat en wordt er uitleg gegeven hoe er een geordende afwikkeling plaatsvindt ten behoeve van de gezamenlijke schuldeisers. Deze videocursus is opgebouwd uit 1 hoofdstuk met een video.

 • 6 Hoofdstukken

  De risico’s van cyberspionage

  In deze 57 minuten durende cursus krijg je informatie over en inzichten in cyberaanvallen op de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven door buitenlandse cyberspionnen. Daarnaast biedt deze cursus voor ICT-verantwoordelijken handvaten om een betere bescherming op te bouwen tegen cyberaanvallen. Deze cursus is opgebouwd uit 6 hoofdstukken met 14 paragrafen én een examen met 13 vragen.