Adviesrecht gemeenten bij problematische schulden

In deze 15 minuten durende cursus krijg je een basisinzicht in het adviesrecht. Deze cursus is opgebouwd uit 3 hoofdstukken.

Inleiding “Adviesrecht gemeenten bij problematische schulden”

Het doel van het adviesrecht is om mensen met problematische schulden betere hulp te kunnen bieden dat beter is toegespitst op hun situatie. Gemeenten kunnen dankzij het adviesrecht de kantonrechter adviseren of deze mensen het beste kunnen worden geholpen door een beschermingsbewindvoerder en/of dat ze verder worden ondersteund door de gemeentelijke schuldhulpverlening. Het adviesrecht is ontstaan door een wetsvoorstel van minister Dekker (voor Rechtsbescherming) dat door de Tweede Kamer is ingediend, mede namens staatssecretaris Van Ark (van Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Op dit moment is het nog onduidelijk hoe en of de gemeenten dit gaan gebruiken

Programma

Hoofdstuk 1: Adviesrecht gemeenten
Hoofdstuk 2: Advies van de Raad van State
Hoofdstuk 3: Hoe gaat dit in de praktijk werken

Resultaat

Je krijgt na afloop van de cursus een examen met 8 meerkeuze vragen. Indien het examen succesvol is afgerond, dan ontvangt de deelnemer het certificaat “Adviesrecht gemeenten bij problematische schulden” als bewijs van deelname. Het certificaat toont aan dat je succesvol 0,25 studie-uren aan scholing hebt gedaan.

Heb je deze cursus afgerond? Probeer dan ook eens de cursus “Beoordeling medewerkers van bewindvoerderskantoren” of bekijk alle beschikbare modules.

Over de trainer

NBBI Academy

43 Modules

+370 ingeschreven
Inschrijven

Module Bevat

  • 3 Hoofdstukken
  • 1 Quiz
  • Module Certificaat