Blijf Cyber-Fit op het werk en thuis

In deze 45 minuten durende cursus krijg je informatie over cyberbeveiliging en inzicht in de bescherming van jouw computer en je gedrag op internet en social media. Deze cursus is opgebouwd uit 2 hoofdstukken met 9 paragrafen.

Inleiding: “Blijf Cyber-Fit op het werk en thuis”

In deze 45 minuten durende cursus krijg je informatie over cyberbeveiliging en inzicht in de bescherming van jouw computer en je gedrag op internet en social media. Deze cursus bied handvatten om te voorkomen dat jij in je werk of privé slachtoffer wordt van een cyberaanval. De cursus is opgebouwd uit 2 hoofdstukken, 9 paragrafen en een examen met 10 vragen.

Aanvallers kiezen steeds vaker het digitale pad. De mens, niet de techniek, is hierbij de zwakste schakel. De mens moet de sterkste schakel worden binnen de cyberbeveiliging op je werk. Natuurlijk niet alleen voor jouw werkgever want ook voor jouw eigen veiligheid en die van je familie is digitale weerbaarheid cruciaal.

Voorkom dat jij in je werk of privé slachtoffer wordt van een cyberaanval. Neem alle informatie tot je en maak het hackers zo moeilijk mogelijk om bij jouw persoonlijke gegevens te komen. Zorg dat je cyber-fit bent en blijft, zowel thuis als op het werk.

Deze cursus is tot stand gekomen dankzij informatiemateriaal vanuit het Ministerie van Defensie.

Programma

Hoofdstuk 1: Veilig op internet.
1.1: Bescherm je computer
1.2: Hoe kun je je tegen cybercriminaliteit beschermen?
1.3: Veilig gebruik van e-mail
1.4: Ga veilig om met je wachtwoorden

Hoofdstuk 2: Veilig gebruik van social media
2.1: Veiligheid op social media
2.2: Facebook
2.3: Instagram
2.4: LinkedIn
2.5: Whatsapp

Resultaat

Je krijgt na afloop van de cursus een examen met 10 vragen. Indien het examen succesvol is afgerond, dan ontvang je het certificaat “Blijf Cyber-Fit op het werk en thuis” als bewijs van deelname. Het certificaat toont aan dat je succesvol 0.75 studie-uren aan scholing hebt gedaan.

Heb je deze cursus afgerond? Probeer dan ook eens de cursus “Accountantsprotocol Besluit Kwaliteitseisen CBM 2021” of bekijk alle beschikbare modules.

Over de trainer

+80 ingeschreven
Inschrijven

Module Bevat

  • 2 Hoofdstukken
  • 9 Paragrafen
  • 1 Quiz
  • Module Certificaat