E-learning: Schulden oplossen

Deze 45 minuten durende e-learning richt zich op het effectief oplossen van schulden voor bewindvoerders en andere professionals in de financiële hulpverlening. We nemen je mee door een gestructureerd traject waarin je kennis vergaart over diverse aspecten van schuldenbeheer.

Voor bewindvoerders en andere professionals in de financiële hulpverlening

Deze e-learning richt zich op het effectief oplossen van schulden voor bewindvoerders en andere professionals in de financiële hulpverlening. We nemen je mee door een gestructureerd traject waarin je kennis vergaart over diverse aspecten van schuldenbeheer.

Inhoud van de cursus:

  • Stabilisatie: We starten met het creëren van stabiliteit in het dossier. Je leert de criteria te herkennen waaraan een stabiel dossier moet voldoen en de stappen te zetten om dit te bereiken.
  • De vier routes: Na stabilisatie bespreken we de vier mogelijke routes om tot een schuldenoplossing te komen.
  • MSNP vs. WSNP: We belichten de details en verschillen tussen de twee belangrijke schuldsaneringstrajecten: de minnelijke schuldensaneringsprocedure (MSNP) en de wettelijke schuldsaneringsprocedure (WSNP).
  • Uitdieping van de routes: Vervolgens gaan we diepgaand in op de vier schuldenoplossingsroutes. Je leert de praktische aspecten, wettelijke kaders en succesfactoren van elke route.

Doelgroep:

Deze cursus is speciaal ontworpen voor bewindvoerders, schuldhulpverleners en andere professionals die betrokken zijn bij het begeleiden van mensen met schulden. De cursus is relevant voor zowel beginnende als ervaren professionals die hun kennis en vaardigheden op het gebied van schuldenoplossing willen verdiepen.

Programma

Hoofdstuk 1: e-learning schulden oplossen

Resultaat

Je krijgt na afloop van de cursus een examen met 7 vragen. Indien het examen succesvol is afgerond, dan ontvangt de deelnemer het certificaat “E-learning: Schulden oplossen” als bewijs van deelname. Het certificaat toont aan dat je succesvol 0.75 studie-uur aan scholing hebt gedaan.

Heb je deze cursus afgerond? Probeer dan ook eens de training “Schulden en suïcidepreventie” of bekijk alle beschikbare modules.

Over de trainer

NBBI Academy

43 Modules

+14 ingeschreven
Inschrijven

Module Bevat

  • 1 Hoofdstuk
  • 1 Quiz
  • Module Certificaat