Modules

 • 10 Hoofdstukken

  Aanbevelingen meerderjarigenbewind 2017

  In deze 2 uur en 15 minuten durende cursus krijg je inzicht in de aanbevelingen van het LOVCK&T (Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton & Toezicht). Zij hebben aanbevelingen gedaan aan kantonrechters belast met de behandeling van bewindszaken. De cursus is opgebouwd uit 10 hoofdstukken waarbij elk hoofdstuk is voorzien van een eigen examen. Elk examen dient met meer dan 60% goed te worden beantwoord om door te mogen gaan naar het volgende hoofdstuk.

 • 6 Hoofdstukken

  Aanvullende aanbevelingen curatele

  In deze 36 minuten durende cursus krijg je inzicht in de aanbevelingen van het LOVCK&T (Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton & Toezicht). Zij hebben aanbevelingen gedaan aan kantonrechters belast met de behandeling van curatelezaken. Deze training is opgebouwd uit 6 hoofdstukken.

 • 4 Hoofdstukken

  Accountantsprotocol Besluit Kwaliteitseisen CBM 2019

  In deze 1,5 uur durende cursus krijg je inzicht in het Accountantsprotocol Besluit kwaliteitseisen CBM van 2019. Deze cursus is opgebouwd uit 4 hoofdstukken met 12 paragrafen.

 • 4 Hoofdstukken

  Accountantsprotocol Besluit Kwaliteitseisen CBM 2021

  In deze 1,5 uur durende cursus krijg je inzicht in het Accountantsprotocol Besluit kwaliteitseisen CBM van 2021. Deze cursus is opgebouwd uit 4 hoofdstukken met 18 paragrafen.

 • 4 Hoofdstukken

  Accountantsprotocol Besluit Kwaliteitseisen CBM 2022

  In deze 1,5 uur durende cursus krijg je inzicht in het Accountantsprotocol Besluit kwaliteitseisen CBM van 2022. Deze cursus is opgebouwd uit 4 hoofdstukken met 18 paragrafen.

 • 3 Hoofdstukken

  Adviesrecht gemeenten bij problematische schulden

  In deze 15 minuten durende cursus krijg je een basisinzicht in het adviesrecht. Deze cursus is opgebouwd uit 3 hoofdstukken.

 • 4 Hoofdstukken

  Basiscursus Bewindvoering 2/3

  In deze 90 minuten durende cursus gaan we verder met de basiscursus bewindvoering. In dit tweede deel vervolgen we de theorie waar we in deel 1 mee geëindigd zijn. Zodat jij als (beginnend) bewindvoerder weet wat je moet kennen en kunnen.

 • 7 Hoofdstukken

  Basiscursus Bewindvoering 3/3

  In deze 95 minuten durende cursus sluiten we de Basiscursus bewindvoering af. In de eerste twee delen hebben we het beroep bewindvoerder en de theorie behandeld, zodat jij als (beginnend) bewindvoerder weet wat je moet kennen en kunnen. In dit laatste deel gaan we in op het werkproces zodat je hier ook praktisch mee aan de slag kunt.

 • 1 Hoofdstuk

  De lichte vereffening

  In deze e-learning module leer je hoe de vereffening van de nalatenschap als bewindvoerder namens de erfgenaam in zijn werk gaat en wordt er uitleg gegeven hoe er een geordende afwikkeling plaatsvindt ten behoeve van de gezamenlijke schuldeisers. Deze videocursus is opgebouwd uit 1 hoofdstuk met een video.

 • 1 Hoofdstuk

  Is de onderbewindgestelde erfgenaam?

  In deze 45 minuten durende videocursus leer je in hoeverre de onderbewindgestelde erfgenaam is én welke rol de beschermingsbewindvoerder hierin heeft. Deze videocursus is opgebouwd uit 1 hoofdstuk met een video.

 • 2 Hoofdstukken

  Kwalitatieve R&V’s

  In deze 30 minuten durende cursus leer je om kwalitatieve Rekening en Verantwoordingen te schrijven voor de rechtbank. Hiermee voorkom je vragen en opmerkingen. Teveel vragen en opmerkingen geven bij de rechtbanken een signaal dat je kwaliteit mogelijk ondermaats is. Deze module is opgebouwd in 2 hoofdstukken onderverdeeld in 10 paragrafen.

 • 8 Hoofdstukken

  Opzetten van een schuldregeling

  Deze 120 minuten durende training training is gebaseerd op de NBBI podcast "Opzetten van een schuldregeling". De training is opgebouwd uit 8 hoofdstukken en een examen. Werk je binnen de schuldenproblematiek of ben je erin geïnteresseerd? Dan hebben wij goed nieuws voor je! De NBBI heeft in het najaar van 2023 deel twee van de NBBI podcast serie gelanceerd. De podcasts zijn speciaal ontworpen om professionals handvatten te geven om de juiste keuzes te maken en deze meteen in de praktijk toe te passen. Door te luisteren naar deze podcasts, krijg je toegang tot praktische voorbeelden, observaties en tips die je kunnen helpen bij het navigeren door de uitdagingen van de schuldenproblematiek.

 • 9 Hoofdstukken

  Van intake bewind tot aanmelding schuldhulpverlening

  Werk je binnen de schuldenproblematiek of ben je erin geïnteresseerd? Dan hebben wij goed nieuws voor je! De NBBI heeft in het voorjaar van 2023 een podcast serie gelanceerd. Deze podcastserie kun je hier ook als training volgen. Dompel je onder in de diepgaande ervaringen en kennis van twee van onze ervaren collega's: Jimmy Frerichs en Linda Manders. Begeleid door onze enthousiaste host, Koos Woltjes, delen zij hun persoonlijke en professionele ervaringen, de uitdagingen waar ze voor stonden, en de oplossingen die ze vonden.

 • 2 Hoofdstukken

  WSNP tijdens beschermingsbewind 2021

  In deze 2 uur en 25 minuten durende cursus leer je de rol van de WSNP-bewindvoerder en de beschermingsbewindvoerder tijdens de WSNP kennen. Daarnaast worden ook de belangrijkste termen en procedures van de WSNP uitgelegd. Deze cursus is opgebouwd uit 2 hoofdstukken met videotrainingen.