Van intake bewind tot aanmelding schuldhulpverlening

Werk je binnen de schuldenproblematiek of ben je erin geïnteresseerd? Dan hebben wij goed nieuws voor je! De NBBI heeft in het voorjaar van 2023 een podcast serie gelanceerd. Deze podcastserie kun je hier ook als training volgen. Dompel je onder in de diepgaande ervaringen en kennis van twee van onze ervaren collega's: Jimmy Frerichs en Linda Manders. Begeleid door onze enthousiaste host, Koos Woltjes, delen zij hun persoonlijke en professionele ervaringen, de uitdagingen waar ze voor stonden, en de oplossingen die ze vonden.

Inleiding NBBI podcast “Van intake bewind tot aanmelding schuldhulpverlening“

Werk je binnen de schuldenproblematiek of ben je erin geïnteresseerd? Dan hebben wij goed nieuws voor je! De NBBI heeft in het voorjaar van 2023 een podcast serie gelanceerd. Deze NBBI podcastserie geeft jou toegang tot de ervaring die je nodig hebt als je werkt binnen de schuldenproblematiek. In deze podcastserie delen ervaren collega’s Jimmy Frerichs en Linda Manders onder begeleiding van host Koos Woltjes hun ervaringen, uitdagingen, praktische tips en oplossingen. Elke aflevering zit boordevol tips, observaties en praktische voorbeelden om je handvatten te geven om de juiste keuzes te maken die je meteen in de praktijk kunt toepassen. Deze podcastserie kun je hier ook als training volgen.

Waarom je deze training niet mag missen:

Inzichten en tips: Verrijk je kennis met handige tips, scherpe observaties en praktische voorbeelden.
Praktijkgericht: Alle informatie is erop gericht om jou directe handvatten te bieden, zodat je de juiste keuzes kunt maken en deze meteen in de praktijk kunt toepassen.
Bewustwording en begrip: Vergroot je begrip voor de bewindvoering– en schuldhulpverleningssector en draag bij aan een meer empathische aanpak.

Dus, zet je koptelefoon op, ga er comfortabel voor zitten en laat je inspireren. We wensen je veel luisterplezier en hopen dat deze training en podcast je helpt in je professionele ontwikkeling!

Programma

Hoofdstuk 1: Introductieaflevering
Hoofdstuk 2: Aflevering 1 – Het eerste contact
Hoofdstuk 3: Aflevering 2 – Het intakegesprek
Hoofdstuk 4: Aflevering 3 – Persoonlijke omstandigheden
Hoofdstuk 5: Aflevering 4 – Het financiële plaatje
Hoofdstuk 6: Aflevering 5 – Het schuldenpakket
Hoofdstuk 7: Aflevering 6 – Niet richting schuldhulpverlening
Hoofdstuk 8: Aflevering 7 – Wel richting schuldhulpverlening
Hoofdstuk 9: Aflevering 8 – De aanmelding en verplichting

Resultaat

Je krijgt na afloop van de cursus een examen met 10 meerkeuze vragen. Indien het examen succesvol is afgerond, dan ontvang je het certificaat “Van intake bewind tot aanmelding schuldhulpverlening” als bewijs van deelname. Het certificaat toont aan dat je succesvol 3.10 studie-uur aan scholing hebt gedaan.

Heb je deze cursus afgerond? Probeer dan ook eens de cursus “Schulden en suïcidepreventie” of bekijk alle beschikbare modules.

Over de trainer

NBBI Academy

43 Modules

+72 ingeschreven
Inschrijven

Module Bevat

  • 9 Hoofdstukken
  • 1 Quiz
  • Module Certificaat