Opzetten van een schuldregeling

Deze 120 minuten durende training training is gebaseerd op de NBBI podcast "Opzetten van een schuldregeling". De training is opgebouwd uit 8 hoofdstukken en een examen. Werk je binnen de schuldenproblematiek of ben je erin geïnteresseerd? Dan hebben wij goed nieuws voor je! De NBBI heeft in het najaar van 2023 deel twee van de NBBI podcast serie gelanceerd. De podcasts zijn speciaal ontworpen om professionals handvatten te geven om de juiste keuzes te maken en deze meteen in de praktijk toe te passen. Door te luisteren naar deze podcasts, krijg je toegang tot praktische voorbeelden, observaties en tips die je kunnen helpen bij het navigeren door de uitdagingen van de schuldenproblematiek.

Inleiding NBBI podcast “Opzetten van een schuldregeling

Deze training is gebaseerd op de NBBI podcast “Opzetten van een schuldregeling”. Werk je binnen de schuldenproblematiek of ben je erin geïnteresseerd? Dan hebben wij goed nieuws voor je! De NBBI heeft in het najaar van 2023 deel twee van de NBBI podcast serie gelanceerd. De podcasts zijn speciaal ontworpen om professionals handvatten te geven om de juiste keuzes te maken en deze meteen in de praktijk toe te passen. Door te luisteren naar deze podcasts, krijg je toegang tot praktische voorbeelden, observaties en tips die je kunnen helpen bij het navigeren door de uitdagingen van de schuldenproblematiek.

Waarom je deze training niet mag missen:

Inzichten en tips: Verrijk je kennis met handige tips, scherpe observaties en praktische voorbeelden.
Praktijkgericht: Alle informatie is erop gericht om jou directe handvatten te bieden, zodat je de juiste keuzes kunt maken en deze meteen in de praktijk kunt toepassen.
Bewustwording en begrip: Vergroot je begrip voor de bewindvoering– en schuldhulpverleningssector en draag bij aan een meer empathische aanpak.

Dus, zet je koptelefoon op, ga er comfortabel voor zitten en laat je inspireren. We wensen je veel luisterplezier en hopen dat deze training en podcast je helpt in je professionele ontwikkeling!

Ben je ook geïnteresseerd in het eerste deel van de podcast? Je kunt deel 1 van de NBBI podcast training ‘Van intake bewind tot aanmelding schuldhulpverlening’ hier vinden.

Programma

Hoofdstuk 1: Aflevering 1 – De kaders van een schuldhulpverleningsproces.
Hoofdstuk 2: Aflevering 2 – Het daadwerkelijk opstarten van een schuldhulpverleningsproces.
Hoofdstuk 3: Aflevering 3 – Het inventariseren van de schulden.
Hoofdstuk 4: Aflevering 4 – De positie van de schuldeiser.
Hoofdstuk 5: Aflevering 5 – De definitieve schuldenlijst en het type voorstel.
Hoofdstuk 6: Aflevering 6 – Het voorstel richting schuldeisers.
Hoofdstuk 7: Aflevering 7 – De uitkomsten van het voorstel richting schuldeisers.
Hoofdstuk 8: Aflevering 8 – Frustraties en nieuwe mogelijkheden.

Resultaat

Je krijgt na afloop van de cursus een examen met 9 meerkeuze vragen. Indien het examen succesvol is afgerond, dan ontvang je het certificaat “Van intake bewind tot aanmelding schuldhulpverlening” als bewijs van deelname. Het certificaat toont aan dat je succesvol 2 studie-uur aan scholing hebt gedaan.

Heb je deze training afgerond? Probeer dan ook eens de training van de NBBI podcast; “Van intake bewind tot aanmelding schuldhulpverlening” of bekijk alle beschikbare modules.

Over de trainer

NBBI Academy

43 Modules

+45 ingeschreven
Inschrijven

Module Bevat

  • 8 Hoofdstukken
  • 1 Quiz
  • Module Certificaat