Modules

 • 6 Hoofdstukken

  De verschillende vormen van zorg in Nederland

  In deze 1 uur durende cursus krijg je inzicht in de verschillende vormen van zorg in Nederland. Deze cursus is opgebouwd uit 6 hoofdstukken met 26 paragrafen.

 • 4 Hoofdstukken

  Effectief samenwerken met cliënten met LVB

  In deze 25 minuten durende cursus krijg je inzicht in het verstandelijk vermogen van cliënten met een licht verstandelijke beperking. De cursus is opgebouwd uit 4 hoofdstukken met 4 paragrafen.

 • 1 Hoofdstuk

  Geldezels voor Zorgprofessionals

  In deze 90 minuten durende webinar krijg je inzicht in de kwetsbare doelgroep die gebruikt worden als geldezels. De webinar is opgebouwd uit een webinar en een examen met 6 vragen.

 • 13 Hoofdstukken

  Het belang van rekenen en gecijferdheid

  In deze 35 minuten durende cursus leer je het belang van gecijferdheid en het kunnen rekenen én leer je de dilemma's kennen waar mensen met een laaggecijferdheid tegenaan lopen. Deze cursus is opgebouwd uit 13 hoofdstukken en een examen met 8 vragen.

 • 2 Hoofdstukken

  LVB en schulden

  In deze 65 minuten durende cursus krijg je informatie over de aanpak van schulden bij mensen met een LVB (licht verstandelijke beperking). Ook vind je handreikingen voor bewindvoerders voor het herkennen van en omgaan met mensen met (mogelijk) een licht verstandelijke beperking.

 • 3 Hoofdstukken

  Persoonsgebonden Budget (PGB)

  In deze 20 minuten durende cursus krijg je inzicht in de basisaspecten van het Persoonsgebonden Budget. Deze cursus is opgebouwd uit 3 hoofdstukken met 7 paragrafen.

 • 4 Hoofdstukken

  Wat werkt bij het versterken van weerbaarheid bij jongeren

  Deze 120 minuten durende cursus biedt de nodige theoretische en praktische kennis over hoe de weerbaarheid van jongeren te versterken. De cursus is opgebouwd uit 4 hoofdstukken, 14 paragrafen en een examen met 6 vragen. Weerbare mensen kunnen omgaan met tegenslagen, komen voor zichzelf op, en geven hun grenzen aan'. Omdat jongeren zich in een fase van hun leven bevinden waarin ze zich mentaal aan het ontwikkelen zijn, meer loskomen van ouders en meer hun grenzen gaan opzoeken, lopen juist jongeren ook meer risico om verminderd weerbaar te zijn tegen bijvoorbeeld huiselijk geweld, discriminatie en schulden. Door de weerbaarheid van jongeren te versterken, kunnen we hen leren om sterk in hun schoenen te staan en beter om te gaan met tegenslagen en verleidingen.’ Hier ligt ook een belangrijke opgave voor professionals.  Met de kennis uit deze cursus kan een effectieve aanpak worden ontwikkeld.

 • 6 Hoofdstukken

  WMO voorzieningen en de eigen bijdrage 2021

  In deze 36 minuten durende cursus ga je je verdiepen in welke WMO voorzieningen er zijn en hoe de eigen bijdrage 2021 werkt. Deze cursus is opgebouwd uit 6 hoofdstukken.

 • 12 Hoofdstukken

  Zorgverzekeringsschulden voor bewindvoerders, curatoren en inkomensbeheerders 2021

  In deze 98 minuten durende cursus leer je de financiële gevolgen van het niet betalen van de zorgpremie en de gevolgen van onverzekerdheid. Je krijgt als professional de benodigde kennis en tools om je cliënt met zorgverzekeringsproblemen beter te kunnen ondersteunen. Deze cursus is opgebouwd uit 12 hoofdstukken en een examen met 15 vragen.