Effectief samenwerken met cliënten met LVB

In deze 25 minuten durende cursus krijg je inzicht in het verstandelijk vermogen van cliënten met een licht verstandelijke beperking. De cursus is opgebouwd uit 4 hoofdstukken met 4 paragrafen.

Inleiding “Effectief samenwerken met cliënten met LVB”

Merk je dat jij in het contact met je cliënt regelmatig aanloopt tegen het feit dat jullie elkaar moeilijk begrijpen? Wordt de cliënt boos, begrijpt hij of zij niet wat jij zegt? Begrijp je niet waardoor het komt dat de cliënt zijn of haar afspraken niet nakomt? En wil je meer weten over wat een verstandelijke beperking in kan houden? Dan is deze cursus iets voor jou!

Deze cursus gaat over het werken met mensen met een verstandelijke beperking. We bespreken hoe deze beperking wordt vastgesteld, uit welke onderdelen een beperking kan bestaan en waaraan we een verstandelijke beperking kunnen herkennen. Deze module kan als voorbereiding fungeren op de training (inclusief VR experience!), die wordt aangeboden door ROOSWIGBOUT.COM.

Wil jij naar aanleiding van deze cursus je verder verdiepen in de situatie van cliënten met een licht verstandelijk beperking? Via de praktijktrainingen van Roos Wigbout kun je jezelf verder verdiepen in onderstaande zaken

  • Ervaren hoe het is om een verstandelijke beperking te hebben middels een VR Experience?
  • Leren hoe je het niveau van functioneren van iemand in kan schatten?
  • Meer praktische handvatten over hoe om te gaan met jouw cliënt?
  • Weten hoe je een cliënt in zijn of haar kracht kan zetten?
  • Beter worden in digitaal communiceren met jouw cliënt?

Programma

Hoofdstuk 1: Introductie

Hoofdstuk 2: Wat betekent de waarde van het IQ
2.1. Verbaal begrip index
2.2. Werkgeheugen index
2.3. Perceptueel redeneren index
2.4. Verwerkingssnelheid index

Hoofdstuk 3: Disharmonisch profiel

Hoofdstuk 4: Woede en LVB

Resultaat

Je krijgt na afloop van de cursus een examen met 8 meerkeuze vragen. Indien het examen succesvol is afgerond, dan ontvangt de deelnemer het certificaat “Effectief samenwerken met cliënten met LVB” als bewijs van deelname. Het certificaat toont aan dat je succesvol 0,4 studie-uren aan scholing hebt gedaan.

Heb je deze cursus afgerond? Probeer dan ook eens de webinar “Geldezels voor zorgprofessionals” of bekijk alle beschikbare modules.

Over de trainer

+211 ingeschreven
Inschrijven

Module Bevat

  • 4 Hoofdstukken
  • 4 Paragrafen
  • 1 Quiz
  • Module Certificaat