Wat werkt bij het versterken van weerbaarheid bij jongeren

Deze 120 minuten durende cursus biedt de nodige theoretische en praktische kennis over hoe de weerbaarheid van jongeren te versterken. De cursus is opgebouwd uit 4 hoofdstukken, 14 paragrafen en een examen met 6 vragen. Weerbare mensen kunnen omgaan met tegenslagen, komen voor zichzelf op, en geven hun grenzen aan'. Omdat jongeren zich in een fase van hun leven bevinden waarin ze zich mentaal aan het ontwikkelen zijn, meer loskomen van ouders en meer hun grenzen gaan opzoeken, lopen juist jongeren ook meer risico om verminderd weerbaar te zijn tegen bijvoorbeeld huiselijk geweld, discriminatie en schulden. Door de weerbaarheid van jongeren te versterken, kunnen we hen leren om sterk in hun schoenen te staan en beter om te gaan met tegenslagen en verleidingen.’ Hier ligt ook een belangrijke opgave voor professionals.  Met de kennis uit deze cursus kan een effectieve aanpak worden ontwikkeld.

Inleiding: ‘Wat werkt bij het versterken van weerbaarheid bij jongeren’.

‘Weerbare mensen kunnen omgaan met tegenslagen, komen voor zichzelf op, en geven hun grenzen aan’. Omdat jongeren zich in een fase van hun leven bevinden waarin ze zich mentaal aan het ontwikkelen zijn, meer loskomen van ouders en meer hun grenzen gaan opzoeken, lopen juist jongeren ook meer risico om verminderd weerbaar te zijn tegen bijvoorbeeld huiselijk geweld, discriminatie en schulden. Door de weerbaarheid van jongeren te versterken, kunnen we hen leren om sterk in hun schoenen te staan en beter om te gaan met tegenslagen en verleidingen.’

Hier ligt ook een belangrijke opgave voor professionals. Deze 120 minuten durende cursus biedt de nodige theoretische en praktische kennis over hoe de weerbaarheid van jongeren te versterken. Met deze kennis kan een effectieve aanpak worden ontwikkeld. De cursus is opgebouwd uit 4 hoofdstukken, 14 paragrafen en een examen met 6 vragen.

Deze cursus is tot stand gekomen dankzij informatiemateriaal vanuit Movisie.

Programma:

Hoofdstuk 1: Inleiding.
Hoofdstuk 2: Feiten en cijfers.
Hoofdstuk 3: Wat werkt bij het versterken van weerbaarheid bij jongeren?
Hoofdstuk 4: Tot slot

Resultaat:

Je krijgt na afloop van de cursus een examen met 6 meerkeuze vragen. Indien het examen succesvol is afgerond, dan ontvangt de deelnemer het certificaat “Ouderenmishandeling; een handreiking voor professionals.” als bewijs van deelname. Het certificaat toont aan dat je succesvol 2 studie-uren aan scholing hebt gedaan.

Heb je deze cursus afgerond? Probeer dan ook eens de cursus “Mindfulness op het werk” of bekijk alle beschikbare modules.

Over de trainer

NBBI Academy

43 Modules

+65 ingeschreven
Inschrijven

Module Bevat

  • 4 Hoofdstukken
  • 14 Paragrafen
  • 1 Quiz
  • Module Certificaat