Geldezels voor Zorgprofessionals

In deze 90 minuten durende webinar krijg je inzicht in de kwetsbare doelgroep die gebruikt worden als geldezels. De webinar is opgebouwd uit een webinar en een examen met 6 vragen.

Inleiding “Geldezels voor Zorgprofessionals”

Op donderdagochtend 22 april 2021 organiseerden VAR, politie, openbaar ministerie, landelijk kenniscentrum LVB en Betaalvereniging Nederland het online webinar “Geldezels voor Zorgprofessionals”

In ruil voor wat geld geven (vaak kwetsbare) jongeren en jongvolwassenen toestemming aan criminelen om tijdelijk grote bedragen op hun rekening te zetten. Een kleine moeite met helaas grote gevolgen. Via jouw cliënten heb je mogelijk direct of indirect met deze problematiek te maken.

Veel criminele praktijken kunnen alleen met dit soort ‘geldezels’ plaatsvinden: de crimineel blijft buiten beeld, terwijl de geldezel wel traceerbaar is en allerlei straffen boven het hoofd hangen. Het is belangrijk om deze keten te doorbreken! Daarom organiseerde Betaalvereniging Nederland onlangs met de Veiligheidsalliantie regio Rotterdam, politie, openbaar ministerie, het Landelijk Kenniscentrum Lichtverstandelijke beperking (LVB) het webinar “Geldezels voor Zorgprofessionals”. Tijdens het webinar gingen de sprekers in op de problematiek, wat de gevolgen zijn voor geldezels, de signalen die de omgeving van potentiële geldezels kunnen opvangen en hoe kan worden voorkomen dat jongeren worden verleid tot het geldezelschap. Zijn het daders of zijn het slachtoffers? Feit is dat de gevolgen enorm kunnen zijn in strafrechtelijke zin en voor studie, werk en praktische zaken rondom het hebben van een bankrekening.

Het webinar is inmiddels al door maar liefst 2.250 professionals bekeken.

Programma

Hoofdstuk 1: Webinar “Geldezels voor Zorgprofessionals”

Resultaat

Je krijgt na afloop van de webinar een examen met 6 meerkeuze vragen. Indien het examen succesvol is afgerond, dan ontvangt de deelnemer het certificaat “Geldezels voor Zorgprofessionals” als bewijs van deelname. Het certificaat toont aan dat je succesvol 1,5 studie-uren aan scholing hebt gedaan.

Heb je deze webinar afgerond? Probeer dan ook eens de cursus “Opvragen van gegevens door gemeenten bij beschermingsbewind” of bekijk alle beschikbare modules.

Over de trainer

NBBI Academy

43 Modules

+145 ingeschreven
Inschrijven

Module Bevat

  • 1 Hoofdstuk
  • 1 Quiz
  • Module Certificaat