Cursussen voor curatoren

Cursus Curators

Cursussen voor curatoren

Cursussen en trainingen voor curatoren, aangeboden door de NBBI Academy. Het aanbod is “on demand” wat inhoudt dat alle opleidingen, trainingen en cursussen op elk gewenst moment gevolgd kunnen worden. Dit past bij de hectische dagen van een curator. Je volgt de cursus of training wanneer het jou uitkomt.

Binnen een paar stappen begin je met leren via de NBBI Academy.

PE-punten behalen als curator

Een curator moet net zoals andere dienstverleners permanente educatie volgen. Moet een curator dan ook PE-punten behalen? Nee, dat is niet het geval. De term PE-punten is misplaatst en kan beter worden vervangen door studie-uren. Als curator ben jijzelf verantwoordelijk voor de jaarlijkse bijscholing. Het advies hierin is minimaal 8 studie-uren per jaar. Dit moet gebeuren via geaccrediteerde bijscholingsactiviteiten, trainingen of cursussen. Om aan de minimale studie-uren te komen bieden wij de onderstaande cursussen aan. Deze cursussen zijn speciaal voor curatoren samengesteld. Op deze manier maken wij bijscholing makkelijker en hopelijk ook leuker. Door het ruime aanbod is het mogelijk om zelf te kiezen bij welk onderwerp(en) jij de bijscholing wilt volgen.

Onderwerpen waar onze cursussen onder vallen

Cursusaanbod voor curatoren

1 Hoofdstuk

E-learning: Schulden oplossen

0% Afgerond
0/0 Stappen
7 Hoofdstukken

Rondkomen en betalingsproblemen

0% Afgerond
0/0 Stappen
4 Hoofdstukken

Wijzigingen WSNP 2023

0% Afgerond
0/0 Stappen
7 Hoofdstukken

Armoede beter begrijpen

0% Afgerond
0/0 Stappen
8 Hoofdstukken

Opzetten van een schuldregeling

0% Afgerond
0/0 Stappen
5 Hoofdstukken

Medewerkers aan je binden

0% Afgerond
0/0 Stappen
3 Hoofdstukken

Verschillende soorten arbeidscontracten

0% Afgerond
0/0 Stappen
5 Hoofdstukken

Dicht de digitale kloof

0% Afgerond
0/0 Stappen
3 Hoofdstukken

Schulden en suïcidepreventie

0% Afgerond
0/0 Stappen

Digitaal leren als curator

Het digitale leren is de nieuwe norm bij steeds meer professionals en de organisaties waar zij werken. Kennisvergroting is vaak snel nodig en moet soms zelfs direct aangesproken kunnen worden. Met de online en digitale Academy van de NBBI beschik je direct en on-demand over een onbeperkte collectie aan trainingen en cursussen, net zoals je dit gewend bent bij bijvoorbeeld Netflix, YouTube en Spotify.

Het voordeel van digitaal leren is dat medewerkers zich continue kunnen blijven ontwikkelen in hun eigen tijd, nieuwe medewerkers korter en makkelijker ingewerkt kunnen worden en je een cultuur creëert binnen de organisatie waar men zich mag blijven ontwikkelen.

Waarom NBBI Academy?

Bij de NBBI Academy weten we dat het volgen van opleidingen, trainingen en cursussen als curator tijd en geld kost. Wij bieden daarom tegen een laagdrempelig bedrag een gevarieerd digitaal aanbod van opleidingen en trainingen. De Academy wordt o.a. gebruikt door leden van de NBBI, NBPB, Horus en het LOBCM.

Zij gingen je voor

Onderstaand tref je enkele bekende organisaties die reeds het gebruik van de NBBI Academy hebben ingevoerd binnen hun organisatie.

Bijscholing als curator

Jaarlijks zetten financiële zorgverleners (denk aan bewindvoerders, mentoren, budgetbeheerders en curatoren) zich in voor bijscholing. Via de NBBI Academy kun je jaarlijks aantonen dat je voldoet aan de bijscholingseisen van de rechtbank. Voor elke gevolgde training ontvang je een certificaat met het aantal studie-uren (voorheen PE-punten).

Veelgestelde vragen

Het gebruik van de NBBI Academy is voor één lage prijs per jaar. Het abonnement is slechts € 14,99 per maand (€ 179,99 per jaar). Ben je lid van een van de volgende brancheverenigingen (NBBI, NBPB, LOBCM)? Informeer dan bij hen voor een actuele kortingscode.

Het aanbod van trainingen is in principe onbeperkt. De NBBI Academy en haar trainers zorgen dat er constant nieuwe trainingen, cursussen en webinars worden toegevoegd aan het grote, bestaande aanbod aan leermateriaal. Dit allemaal voor een vaste lage prijs!

Jaarlijks geven wij aan het Landelijk Kwaliteitsbureau door welke opleidingen, trainingen en cursussen wij aanbieden. Na het afronden van een training of cursus ontvang je een certificaat met studie-uren. Deze kun je jaarlijks ten tijde van de audit opsturen naar het LKB om weer aan de jaarlijkse bijscholingseisen te voldoen.

Alle opleidingen, trainingen en cursussen die wij aanbieden zijn voorzien van studie-uren. Elk certificaat toont aan hoeveel studie-uren je hebt behaald met het afronden van een onderdeel. Dit is een transparante manier om aan te tonen hoeveel uur je aan scholing hebt gedaan. Een studie-uur staat over het algemeen gelijk aan een studiepunt of een PE-punt.

Online opleidingen en trainingen op de NBBI Academy worden gebruikt door meer dan 400 gebruikers. Hiermee zijn wij het grootste opleidingsplatform voor bewindvoerders, budgetbeheerders, mentoren en curatoren in Nederland.

Hiervoor hebben wij een instructiefilmpje gemaakt met een uitleg hoe je gebruik kunt maken van het platform.
Wij werken in samenwerking met de brancheverenigingen en verstrekken daarvoor jaarlijks eenmalige kortingscodes. Je kunt bij hen deze codes opvragen.
Leren via de NBBI Academy kan op je smartphone, tablet, smart-tv, laptop of elk ander apparaat waarmee je een internetbrowser kunt benaderen.