Wijzigingen WSNP 2023

In deze 60 minuten durende cursus behandelen we de wijzigingen in de Wsnp. Op 1 juli 2023 trad de vernieuwde Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (Wsnp) in werking. In deze wet staat hoe mensen met schulden weer schuldenvrij kunnen worden via een Wsnp-traject en zo een nieuwe start kunnen maken. In de wet zijn diverse wijzigingen doorgevoerd waarmee procedures rondom schuldsanering toegankelijker en efficiënter moeten worden.

Op 1 juli 2023 trad de vernieuwde Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (Wsnp) in werking. In deze wet staat hoe mensen met schulden weer schuldenvrij kunnen worden via een Wsnp-traject en zo een nieuwe start kunnen maken. In de wet zijn diverse wijzigingen doorgevoerd waarmee procedures rondom schuldsanering toegankelijker en efficiënter moeten worden. 

Diverse rechtbanken hebben de belangrijkste inhoudelijk en praktische informatie al gedeeld met de bewindvoerders en schuldhulpverleners in het arrondissement. In deze cursus zetten we deze informatie op een rij.

De informatie hebben wij aan de hand van de website van Bureau Wsnp samengesteld. Voor extra informatie verwijzen we je graag door naar de kennisbank van Bureau Wsnp.

Programma

Hoofdstuk 1: Inleiding
Hoofdstuk 2: Ingrijpende wijzigingen Wsnp per 1 juli 2023
Hoofdstuk 3: Eerste ervaringen met Wsnp sinds de wijzigingen
Hoofdstuk 4: Webinar

Resultaat

Je krijgt na afloop van de cursus een examen met 5 vragen. Indien het examen succesvol is afgerond, dan ontvangt de deelnemer het certificaat “Wijzigingen WSNP 2023” als bewijs van deelname. Het certificaat toont aan dat je succesvol 1 studie-uur aan scholing hebt gedaan.

Heb je deze cursus afgerond? Probeer dan ook eens de videocursus “Zorgverzekeringsschulden voor bewindvoerders, curatoren en inkomensbeheerders.” of bekijk alle beschikbare modules.

Over de trainer

NBBI Academy

43 Modules

+63 ingeschreven
Inschrijven

Module Bevat

  • 4 Hoofdstukken
  • 1 Quiz
  • Module Certificaat