Financiële zelfredzaamheid

In deze 30 minuten durende e-learning training leer je wat je kunt doen om de financiële zelfredzaamheid van je cliënten te vergroten. De inhoud is gebaseerd op meer dan 45 jaar kwalitatief onderzoek door De Vonk en recente wetenschappelijke inzichten. De training bestaat uit 4 e-learning hoofdstukken en een examen. De training is bedoeld voor bewindvoerders die nieuw perspectief willen scheppen voor hun cliënten. Je leert o.a. verschillende visies op cliënten en het stellen van activerende vragen. Je krijgt handvatten om begrip te kunnen tonen en je kunt de zelfredzaamheid van cliënten beter inschatten.

Inleiding: Financiële zelfredzaamheid

In deze 30 minuten durende e-learning training leer je wat je kunt doen om de financiële zelfredzaamheid van je cliënten te vergroten. De inhoud is gebaseerd op meer dan 45 jaar kwalitatief onderzoek door De Vonk en recente wetenschappelijke inzichten. De training bestaat uit 4 e-learning hoofdstukken en een examen.

De training is bedoeld voor bewindvoerders die nieuw perspectief willen scheppen voor hun cliënten. Je leert o.a. verschillende visies op cliënten en het stellen van activerende vragen. Je krijgt handvatten om begrip te kunnen tonen en je kunt de zelfredzaamheid van cliënten beter inschatten.

Deze e-learning module is in samenwerking met De Vonk – voor maatschappelijke activering en wordt gegeven door Bettine Arink. De Vonk ziet het als haar missie om een focus op kwetsbare mensen in onze samenleving te leggen. Het gaat De Vonk om het vinden, inspireren, binden en toerusten van vrijwilligers en beroepskrachten die zich willen buigen over sociale vraagstukken en stil willen staan bij de ontwikkelingen in de samenleving die leiden tot sociale uitsluiting, armoede en het vastlopen van kwetsbare mensen. En dat doen ze omdat ze vinden dat we samen verantwoordelijkheid moeten dragen voor een meer sociale samenleving.

Programma:

Hoofdstuk 1: Kennismaking met De Vonk
Hoofdstuk 2: Inleiding
Hoofdstuk 3: Beelden rondom klanten en hun situatie.
Hoofdstuk 4: Impact van levensgebeurtenissen en stress.
Hoofdstuk 5: Mogelijkheden, beperkingen, betrokkenheid en invloed.
Hoofdstuk 6: Kernboodschap en afronding.

Resultaat:

Je krijgt na afloop van de cursus een examen met 5 vragen. Indien het examen succesvol is afgerond, dan ontvang je het certificaat “Financiële zelfredzaamheid” als bewijs van deelname. Het certificaat toont aan dat je succesvol 0.50 studie-uren aan scholing hebt gedaan.

Na het volgen van de training nodigen we je graag uit om het ‘evaluatieformulier’ van deze training in te vullen. Je kunt het formulier vinden onder deze link.

Heb je deze cursus afgerond? Probeer dan ook eens de cursus “Accountantsprotocol Besluit Kwaliteitseisen CBM 2021” of bekijk alle beschikbare modules.

Over de trainer

NBBI Academy

43 Modules

+235 ingeschreven
Inschrijven

Module Bevat

  • 6 Hoofdstukken
  • 1 Quiz
  • Module Certificaat