Sparen of beleggen voor vermogende cliënten – Basisbeginselen

In deze 18 minuten durende basiscursus krijg je een korte introductie in het sparen en beleggen. Deze cursus is opgebouwd uit 1 hoofdstuk met 3 paragrafen.

Inleiding “Sparen of beleggen voor vermogende cliënten – Basisbeginselen

Bewindvoering lijkt vaak te draaien om klanten met een slechte financiële situatie. Echter, wat doet je met klanten die een (aanzienlijk) positief vermogen hebben opgebouwd? Hoe zorg je dat dat vermogen in stand blijft of zelfs kan groeien? Wat is jouw rol en in hoeverre verschilt die rol van een ‘regulier’ bewind? Wat mag je en wat moet je met het vermogen van je cliënt?

Heeft jouw cliënt bijvoorbeeld een erfenis gehad, is het huis verkocht, is er een schade uitkering geweest of is de cliënt bijvoorbeeld altijd al vermogend geweest? Dan zal je als bewindvoerder te maken krijgen met sparen of beleggen. Bij de intake zal je het vermogen van de cliënt in kaart moeten brengen. Hoeveel spaargeld heeft een cliënt? Wat is de waarde van zijn beleggingen? En hoe ga je hiermee om?

In deze cursus leer je meer over sparen en met name beleggen, zodat je ook bij vermogende cliënten verantwoord bewind kunt voeren.

Programma

Hoofdstuk 1: Introductie
1.1. Informatie over deze opleiding
1.2. Sparen
1.3. Basisbeginselen beleggen

Resultaat

Je krijgt na afloop van de training een examen met 3 meerkeuze vragen. Indien het examen succesvol is afgerond, dan ontvangt de deelnemer het certificaat “Sparen of beleggen voor vermogende cliënten – Basisbeginselen” als bewijs van deelname. Het certificaat toont aan dat je succesvol 0,3 studie-uren aan scholing hebt gedaan.

Heb je deze cursus afgerond? Probeer dan ook eens de volledige cursus “Sparen of beleggen voor vermogende cliënten van bewindvoerders”, of bekijk alle beschikbare modules.

Over de trainer

+98 ingeschreven
Inschrijven

Module Bevat

  • 1 Hoofdstuk
  • 3 Paragrafen
  • 1 Quiz
  • Module Certificaat