Inleiding “Bedrijfshulpverlening – Basisbeginselen”
Iedere werkgever dient goed voorbereid te zijn op ongevallen, brand en ontruiming. Hierbij moet een werkgever zich laten ondersteunen door deskundige bedrijfshulpverleners. Bij incidenten of calamiteiten komen BHV’ers direct in actie. Ze verlenen Eerste Hulp bij ongevallen, ze bestrijden een beginnende brand of ze ontruimen een gebouw of terrein. Waar dit nodig is, alarmeren zij de brandweer, politie en ambulance. Een goede bedrijfshulpverlening is letterlijk van levensbelang voor organisaties en bedrijven. Bedrijfshulpverleners beperken de schade aan de organisatie: ze maken een snelle werkhervatting mogelijk en ze voorkomen dat er slachtoffers vallen.
Weet je wat te doen bij een ongeval, brand en een ontruiming? Test jouw kennis met de online vragen over Eerste Hulp, brandbestrijding en ontruiming. Na het afronden van deze cursus krijg je 10 korting op de eerste BHV-opleiding of reanimatiecursus van KOLK Veiligheid.
Programma
Hoofdstuk 1: Introductie
1.1. Bedrijfshulpverlener
1.2. Brand
1.3. Brandwonden
1.4. Bloedingen
1.5. Botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsel
1.6. Beroerte
1.7. Shock
1.8. Verslikking
1.9. Reanimeren
1.10. Verplaatsen van het slachtoffer
Resultaat
Je krijgt na afloop van de cursus een examen met 20 meerkeuze vragen. Indien het examen succesvol is afgerond, dan ontvang je het certificaat “Bedrijfshulpverlening – Basisbeginselen” als bewijs van deelname. Het certificaat toont aan dat je succesvol 0,6 studie-uren aan scholing hebt gedaan.
Heb je deze cursus afgerond? Probeer dan ook eens de cursus “AVG en persoonsgegevens – Basisbeginselen” of bekijk alle beschikbare modules.